GASTRONOMICA BUONO - TALIJANSKI DUĆAN

Vrhunski talijanski sirevi

Talijanski sirevi provjerenih dobavljača

Popularni talijanski sirevi koje obožava cijeli svijet

U stalnoj ponudi nudimo vrhunski Parmigiano Reggiano DOP dozrijevan 24 mjeseci i također min 30 mjeseci, Grana padana DOP RIZERVA (dozrijeva min 20 mjeseci), Montasio Fresco, Asiago DOP Crosta nera, Asiago DOP Dallevo, sicilijanske miješane sireve, ovčje sireve sa Sardinije i Toscane, Mozzarellu Bufalla DOP, burrate, provole … 
Ponudu neprestano upotpunjujemo novim proizvodima

Parmigiano Reggiano DOP

Zovu ga ujedno i kralj sireva. Ovaj delikates proizvod se proizvodi isključivo u regijama Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna (samo na lijevoj obali rijeke Reno) i Mantova (samo na desnoj obali rijeke Po). Za izradu tog sira koristi se samo kravlje mlijeko sol i sirilo. Da bi dobio ovu oznaku, a jedini pravi parmezan je PARMIGIAO REGGIANO DOP, mora se poštivati stroga procedura nabave sirovina, proizvodnje i dozrijevanje sira. Minimalno vrijeme dozrijevanja ovog sira je 12 mjeseci pa na dalje. Što je stariji to je okus intenziniji a tekstura sira se kristalizira. Kod nas je standardno u ponudi parmigiano reggiano dozrijevan min 20 mjeseci a i svakodnevno u deli korneru režemo parmigiano reggiano dop stariji od 30 mjeseci.

Parmigiano

Grana Padano DOP

Vrhunski talijanski tvrdi sir koji se proizvodi od kravljeg mlijeka, soli, sirila i lizozima dobivenog iz jaja. Minimalno vrijeme dozrijevanja je 9 mjeseci pa sve do 24 mjeseci (GRANA PADANO RISERVA). U našem Deli korneru se reže GRANA PADANO RISERVA a hladnjacima možete pronaći pakirane komade od cca 250 i 300 grama dozrijele od minimalno 12 mjeseci pa do 24 mjeseca (RISERVA)

Pecorino Romano DOP

Poznati talijanski tvrdi sir zrnate teksture koji se radi od ovčjeg mlijeka. Dozrijeva između 5-8 mjeseci. Proizvodi se isključivo na Sardiniji, Laziju i pokrajini Grossetto. Jedna od glavnih namirnica za pravu Carbonaru.

Montasio DOP

Montasio je talijanski planinski sir od kravljeg mlijeka proizveden u sjeveroistočnoj Italiji, u regijama Friuli - Venezia Giulia i Veneto. Zaštićenu oznaku izvornosti (PDO) dobio je 1986. godine. Sir je kremaste teksture i spada pod polutvrde sireve. Okus je blag i nije preslan. Zbog svoje kremaste teksture i nepreintenzivnog okusa i mirisa idealan je za svakodnevnu konzumaciju.

Asiago DOP

Kravlji sir prvi put proizveden u Asiagu u Italiji. Da bi dobio oznaku DOP (zaštićena oznaka izvornosti) mora se proizvesti oko alpskog područja visoravni ASIAGO, u regijama Veneto i Trentino Alto Adige. Okus i tekstura se razlikuju s obzirom na zrenje. Dozrijevanje je od 4-6 mjeseci, okusom je blag, mliječni a teksturom je polutvrdi sir blijedo žute boje sa nepravilnim mjehurićima. Sa većim dozrijevanjem tekstura postaje sve tvrđa i zrnatija, a okus intenzivniji. U našem Deli korneru možete pronaći Asiago Crosta Nera (minimalno 40 dana dozrijevanja i Asiago Semistag (dozrijevanje 20 do 40 dana).

Asiago DOP

Pecorino Semistagionato Primizio

Srednje zreli ovčji sir sa Sicilije, blago pikantan. Dozrijevanje od 90 do120 dana

Pecorino Semistagionato Pepato

Srednje zreli ovčji sir sa Sicilije. Blago pikantan i blago začinjen crnim paprom, jako interesantanog okusa.

Pecorino di Roccastrada Rognoni al tartufo

Vrhunski ovčji sir začinjen ljetnim tartufom dolazi nam iz Toskane koja je poznata po svojim savršenim ovčjim sirevima. Sir je proizveden po izvrsnom receptu koji savršeno stapa tartufe sa ovčjim sirom. Arome ovog sira i one crnog tartufa daju ovom siru veličanstven okus.

Gorgonzola DOP Delizola Rognoni (Dolce gorgonzola)

Vrhunski blago pikantni sir kremaste teksture koji je proizveden zajedno sa autohtonim plijesni.Ovaj sir izvorno dolazi iz Lombardije.

Gorgonzola DOP Piccante Rognoni

Kao i Dolce Gorgonzola i ovaj sir je proizveden sa autohtonom plijesni i za razliku od Dolce duže je zrenje pa ovaj sir ima veći postotak soli i tvrđe je teksture te ima pikantniji okus.