GASTRONOMICA BUONO - TALIJANSKI DUĆAN

Veliki izbor autentičnih talijanskih salama

Talijanske salame

Svaka salama priča je za sebe i svaka donosi okus Italije u vaš dom

Golfera je poznati proizvođač tradicionalnih talijanskih salama visoke kvalitete koja je počela s radom davne 1967. godine u starom selu Lavezzola u regiji Romagna, povijesno posvećenom mesnim proizvodima.
Tijekom tog razdoblja u našoj proizvodnji izmjenjuju se salama i mortadela, glavni specijaliteti ovog područja.

Golfetta salama

Omiljena salama svakog talijana, lagana i punog okusa. Golfetta je napravljena od odabranih komada talijanske šunke (meso isključivo od svinjskog buta). Toliko je ukusna da se slaže sa svim sastojcima, sadrži 60% manje masti i 40% manje natrija od prosječne salame (izvor: Crea 2019), idealna je i za zdrave recepte! Najprodavanija salama u Italiji sada je dostupna i u Gastronomici Buono

Golfetta salama

Salama Milano

Salama Milano napravljena je od pažljivo odabranih i proporcionalnih komada svinjetine, mljevenih do konzistencije koja podsjeća na kuhanu rižu, prema tradiciji Lombardije. Začinjena solju, mljevenim crnim paprom u zrnu, mljevenim bijelim paprom, vinom i svježim češnjakom. Skladnog, nježnog mirisa, svijetle rubin crvene boje.

Salama Aglio

Tipičan proizvod iz regije Veneto, čije ime dolazi od provansalske riječi saupressado, što znači "posoljeno i prešano". Jedinstvenog je okusa, s blagim mirisom češnjaka. Napravljena od biranih komada mesa, samljevena do srednje gustoće i obogaćena svježim češnjakom i začinima.

Salama Ventricina

Salama Ventricina je tradicionalna salama iz regije Abruzzo. Proizvedena je od odabranih svinjskih komada, grubo mljevena i začinjena solju, paprom, čilijem i paprikom. Salama je karakteristične intenzivne crvene boje, krupnijeg mljevenja, jedinstvenog ugodno pikantnog i uravnoteženog okusa.

Salama Abruzzesse

Salama Abruzzesse je proizvedena po tradiciji regije Abruzzo. Ova mala, plosnata salama ima jaku, oporu aromu. Napravljena od svježeg svinjskog mesa, fino mljevenog i začinjeno mljevenim bijelim paprom, paprikom, klinčićima i puno cijelog crnog papra u zrnu.

Salama Abruzzesse

Bresaola

Tipičan proizvod iz Valtelline, napravljen od silversidea, najcjenjenijeg komada govedine, začinjen je solju i paprom te prolazi kroz dugi proces starenja. Lagan i ukusan, savršen je narezak za sva godišnja doba i odlično ide uz mnoga jela. Nježne arome, s prepoznatljivim mirisom začinjenog suhomesnatog mesa, Bresaola ima ujednačenu, jarko crvenu boju.

Parma pršut

Više od stoljeća tradicije satkano je u ovaj, jedan od najpoznatijih talijanskih prehrambenih proizvoda. Za stvaranje ovakvog vrhunskog pršuta koriste se isključivo teške svinje uzgojene u Italiji po strogim propisima. Da bi se na proizvodu dobila prepoznatljiva kruna, obilježje parma pršuta, svine koje se koriste za proizvodnju moraju biti uzgojene na području regija Emilia - Romagna, Umbrija ,Lombardija, Molise, Pijemont Veneto, Toskana, Marche, Abruzzo i Lazio. U našoj poslovnici možete pronaći vrhunski Parma pršut odležan minimalno 20 mjeseci po odličnoj cijeni i također u pakiranju od 100 grama.

Mortadella Bologna IGP

U našoj trgovini svakodnevno režemo najbolju mortadelu na svijetu prve klase. Također možete kupiti tvornički rezanu Mortadelu Golfella tvrtke Golfera.